روزه داری

روزه داری

دیابت و روزه داری:
 به بیماران دیابتی توصیه می شود برای اقدام به روزه داری حتما با پزشک و متخصص تغذیه خود مشورت نمایند و در صورتی که با روزه داری آنها موافقت کردند طبق توصیه های آنها اقدام به روزه داری نمایند و نکات ذیل را مد نظر داشته باشند.
بیشترین خطری که در طول روزه داری بیماران دیابتی را تهدید می کند، خطر ابتلا به هایپوگلایسمی و هایپرگلایسمی است لذا پایش مرتب قند خون با دستگاههای تست قند خون خانگی در طول روزهای روزه داری کمک به جلوگیری از این حالت و در صورت ابتلا کمک به درمان سریعتر آن می کند. توصیه می شود در صورتی که بیمار دیابتی به هر یک از این حالات مبتلا شد بلافاصله نتایج حاصل از تست را به پزشک خود اعلام نماید.
در صورت ابتلا به هایپوگلایسمی در طول روزه داری که با علائمی مانند: سر درد، سرگیجه، عرق سرد و رنگ پریدگی ظاهر می شود، روزه خود را با خوردن آب میوه یا یک غذای شیرین بشکنید. به هیچ عنوان با علائم ناشی از هایپوگلایسمی روزه داری خود را ادامه ندهید.

 

رعایت نکات ذیل خطر ابتلا به هایپوگلایسمی را کاهش می دهد:

* بدون خوردن سحری روزه نگیرید.
* از خوردن غذاهای چرب و سنگین و پرخوری به هنگام سحر اجتناب کنید.
* آب و مایعات بدون شکر به مقدار کافی در سحر استفاده کنید.
ابتلا به هایپرگلایسمی بعد از خوردن افطار بیشتر رخ می دهد. بنابراین توصیه می شود از غذاهای سبک، کم چرب که قند کمتری دارند استفاده کرد. استفاده از نان، پنیر و گردو گزینه مناسبی برای افطار می باشد.
به افرادی که دارای شرایط زیر هستند توصیه می شود اکیدا اقدام به روزه داری نکنند:
* بیماران دیابتی نوع 1 
* بیماران دیابتی نوع 2 که بیشتر از یکبار در روز تزریق انسولین انجام می دهند.
* خانم های باردار دیابتی
* بیمارانی که غیر از ابتلا به دیابت، به دلایل دیگری مانند فشار خون و یا سایر موارد از داروهای خوراکی استفاده می کنند.